Değişim ve İşbirliği Programları

erasmus   mevlana-tr-fw   ciftdiploma    dunya-tr   gkoreegitim   cinegitim    ipprojeler

ERASMUS +

Erasmus + programı, Avrupa’daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği’ nin eğitim programıdır. Yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, öğrenci , idari ve akademik personel değişimi yapabilmeleri için hibe niteliğinde karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

ERASMUS + PROGRAMI İLE GİDEN GELEN ÖĞRENCİ SAYISI

AKADEMİK YIL

GİDEN ÖĞRENCİ

GELEN ÖĞRENCİ

2004-2005

7

3

2005-2006

18

10

2006-2007

22

20

2007-2008

37

18

2008-2009

27

20

2009-2010

39

26

2010-2011

35

40

2011-2012

70

58

2012-2013

90

70

2013-2014

95

80

2014-2015

51

54

2015-2016

74

44

2016-2017

52

23

2017-2018

66

24

 

 

Erasmus + Programı Anlaşmalı Okulları için tıklayınız..

MEVLANA

Mevlana Değişim Programı Nedir?

Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır. 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önü açılmıştır. Diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın değişim programı bünyesindeki hareketlilik bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır. Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eğitim için; öğretim elemanları ise en az 1 hafta en fazla 3 ay süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabilirler. Benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenci ve öğretim elemanları Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına gelebilirler.

Mevlana Değişim Programına Kimler Katılabilir?

Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine, Türkiye’deki bütün yükseköğretim kurumlarında (Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalamış olan yükseköğretim kurumlarında) örgün eğitim programlarına kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabilirler. Ayrıca, Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalayan yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarında görev yapan tüm öğretim elemanları da Mevlana Değişim Programına katılabilirler. Öğretim elemanlarının hareketlilik kapsamında yer alan akademik faaliyetleri haftalık olarak toplam altı saatten daha az olamaz. Öğretim elemanı tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin saat olarak hesaplanmasında dersler esas alınır. Ders saatlerinin haftalık olarak altı saati doldurmaması durumunda seminer, panel veya konferanslar gibi akademik faaliyetler de bu kapsamda değerlendirilir. Ders verme faaliyeti içermeyen öğretim elemanı hareketliliği planları, Mevlana Değişim Programı kapsamında değerlendirilemez ve değişim için kabul edilemez.

MEVLANA Değişim Programı Hakkında Detaylı Bilgi için tıklayınız…
DEU Faculty of Business Mevlana Program Protocols

Kyungpook National University

Öğrenci ve Akademisyen Değişimi

Güney Kore

Hanyang University

Öğrenci ve Akademisyen Değişimi

Güney Kore

ÇİN’ DE EĞİTİM

Uzak Doğu; hem felsefesi, hem büyüyen ekonomisi, hem kültürü, yaşam biçimi, hem de inanç sistemi ile pek çok kişinin ilgi alanıdır. İşletme Fakültesi, öğrencilerine Çin’de değişim öğrencisi olma fırsatını sunmaktadır. Değişim programı Çin’de iki önemli üniversiteyi kapsamaktadır. Bunlardan ilki Çin’in eski başkenti olan Nanjing’de kurulu Southeast Üniversitesi (SEU) (http://www.seu.edu.cn/english/main.htm), diğeri ise işletme ve iktisat alanlarında uzmanlaşan Şangay’daki Shanghai University of International Business and Economics (SUIBE) (http://eng.suibe.edu.cn/)’dir. Sizleri bu fırsattan yararlanmaya çağırıyoruz.

DEU ile SEU ve SUIBE arasındaki anlaşmalar ikili anlaşma kapsamında olup, MEVLANA programı kapsamında değildir. Konu ile ilgili detaylı bilgi için Doç.Dr. Ulaş ÇAKAR (ulas.cakar@deu.edu.tr) ile irtibata geçiniz. Southeast Universitesine gidecek öğrenciler için yararlı bilgiler

GÜNEY KORE’DE EĞİTİM

İşletme fakültesi Güney Kore’ye ilişkiler açısından ülkemizde öncü bir üniversite olarak Güney Kore’nin lider üniversitelerinden Hanyang, Kyungpook National, Chungang, Seul ve Dong-a ile anlaşmalara sahiptir. Değişim kriterlerine uygun olan öğrenciler bu üniversitelerden birinde öğrenci değişimine katılabilirler. Hanyang ve Kyungpook National Üniversitesi aynı zamanda Mevlana anlaşmasına dahildir. Hanyang Seul’de küresel olarak tanınmış bir üniversite olarak önemli araştırma imkanları sunmaktadır.(http://www.hanyang.ac.kr/english/). Chungang Üniversitesi Seul’da bulunan ve Doosan grubunun bir parçası olan önemli bir Kore Üniversitesidir(http://neweng.cau.ac.kr/).Seul Üniversitesi, Seul Metropol Belediye’sine bağlı önemli bir kamu üniversitesidir. (http://english.uos.ac.kr/). Daegu’da bulunan Kyungpook National Üniversitesi ise sağladığı staj imkanıyla Kore iş hayatına yönelik önemli bir tecrübe imkanı sunmaktadır(http://en.knu.ac.kr/). Dong-a Üniversitesi Güney Kore’nin en büyük liman şehri olan Busan’da önemli bir Üniversitedir.http://english.donga.ac.kr/ Üniversiteler ve değişim sürecine ilişkin ayrıntılı bilgi için Kore Temsilcisi Doç. Dr. Ulaş Çakar’la(ulas.cakar@deu.edu.tr) bağlantıya geçebilirsiniz.

ÇİFT DİPLOMA ANLAŞMALARI

Üniversite

Bölüm

  Web Site

Newyork State University ,Albany Campus ( SUNY)

İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler

http://www.albany.edu/

AKADEMİK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ

Kyungpook National Üniversitesi Öğrenci ve Akademisyen Değişimi G. Kore
Southeast Üniversitesi Öğrenci ve Akademisyen Değişimi Çin
Bourmemouth Üniversitesi Akademik İşbirliği İngiltere
Gdansk Üniversitesi Ortak Dergi Basımı Polonya
Artevelde Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Akademik Projeler ve Öğrenci Değişimi Belçika
Hanyang Üniversitesi Öğrenci ve Akademisyen Değişimi G. Kore
Chungang Üniversitesi Öğrenci ve Akademisyen Değişimi G. Kore
Shangia Uluslar arası İşletme ve Ekonomi Üniversitesi (SUIBE) Öğrenci ve Akademisyen Değişimi Çin
Michigan Devlet Üniversitesi (MSU) Akademik İşbirliği ABD
Mesina  Üniversitesi Akademik İşbirliği İtalya
SUNY – Albany Campus Akademik İşbirliği ABD
Seul Universitesi Öğrenci ve Akademisyen Değişimi G. Kore
Dong –a Üniversitesi Öğrenci ve Akademisyen Değişimi G. Kore

 

IP PROJELER

Sürdürülebilir İş Modelleri  (Smart- Biz) Yoğun Programı

Smart – Biz Yoğun Programı sürdürülebilir iş modellerini  iş yaşamında karşılaşılan gerçek olaylar ve kültürel farklılıkları gözeterek irdeleyen çok uluslu bir projedir. Proje koordinatörü Romanya’dan Babes – Bolyai Üniversitesi olup, Türkiye, Fransa, Almanya , Hollanda ve Norveç’ten  Üniversitelerin katılımı ile Haziran 2014’ te gerçekleşmesi planlanmaktadır.

Kadın Girişimcilik Yoğun Programı ( FEE)

Kadınların iş hayatınıa aktif katılımını ve girişimciliği destekleyen  Female Endeavour and Entrepreneurship ( FEE)   Yoğun Programı   Heilbroon Üniversitesi, Almanya ‘ nın koordinatörlüğünde DEÜ İşletme Fakültesi, TR ;  Hogeschool Windesheim, Hollanda; Vilnius Gediminas Teknik Üniversitesi, Litvanya ve Tralee Teknoloji Enstitüsü, İrlanda’ nın katılımı ile  3 yıl süre ile uygulanacak bir projedir. FEE  Programı  akademik katkının yanısıra katılımcı  öğrencilere çok kültürlü ortamda öğrenme fırsatı sağlamaktadır.

FEE projesi ile ilgili videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://vimeo.com/59394948

Sayısal Yöntemler Yoğun Programı

Sayısal Yöntemler Yoğun Programı Dokuz Eylul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ nin koordinatörlüğünde Metropolia Uygulamalı Bilimler Üniversitesi , Finlandiya ve Leon Üniversitesi, İspanya’ nın katılımı ile gerçekleşmiştir. Söz konusu proje ‘’ Business Research’’ konusunu iş yaşamından karşılaşılan sorunlar ve  kültürel farklılıkları göz önüne alarak irdelemektedir.


Font Boyutunu Değiştir
Kontrast